Powered By Blogger

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αλέξανδρος Ν. Καϊδόγλου, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ, εκδ. ΕΝΕΚΕΝ




Η συνύπαρξη ισχυρού και ανίσχυρου δεν είναι μια σχέση αντιστοιχίας, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών. Είναι απόλυτη επιβολή της βούλησης του πρώτου σε βάρος του δεύτερου. Το μόνο εξισορροπητικό αντίρροπο που διαθέτει ο ανίσχυρος είναι η γνώση.
Η βαθυστόχαστη, ορθολογική, ηθική και πολιτική σκέψη του Αριστοτέλη παραμένει διαχρονική και επίκαιρη. Εκπέμπει φως. Ας το αναζητήσουμε. Θα μας βοηθήσει αφενός για να απoφύγουμε τις παγίδες των ισχυρών και αφετέρου για να ελαχιστοποιήσουμε και τα δικά μας λάθη. Ακόμη θα μας δείξει το δρόμο που οδηγεί στη ζητούμενη πολιτική, κοινωνική, οικονομική πρόοδο και ευταξία.


O Αλέξανδρος Ν. Καϊδόγλου γεννήθηκε κι έζησε στη Σκύδρα Πέλλης. Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως αιρετός για είκοσι συνολικά χρόνια και παράλληλα άσκησε το επάγγελμα του εκτελωνιστή στη γενέτειρά του. Από το 2004 είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μετά τη συνταξιοδότησή του παρακολούθησε επί δύο έτη μαθήματα μεταπτυχιακών πολιτικής φιλοσοφίας. Παρακολουθεί ανελλιπώς τις εκδηλώσεις του διεπιστημονικού κέντρου Αριστοτελικών μελετών του Α.Π.Θ. Έλαβε μέρος με ενεργό συμμετοχή σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια για θέματα πολιτικού, φιλοσοφικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Πολλά άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν σε εφημερίδες. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝΕΚΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου